About

Altijd koken. Altijd begeestering. Altijd de zoektocht. Nooit de verveling. Voortdurend doorgaan. Altijd hartstocht. Altijd verwondering. Altijd de humor, de vriendschap. Altijd stijl. Nooit de verdoving van het gewone. Altijd strijd. Altijd de keuken. Soms het onmogelijke. Altijd de inspiratie van liefde. Altijd het beste. Altijd alles geven. Altijd het leven. Dat is Sergio Herman.

‘Ik wil mijn eigen Golfstroom zijn,’ zegt Sergio Herman. ‘Natuurlijk kan ik zeer opgewonden raken van mooie ingrediënten, maar juist ook van dingen die vaak niets met eten te maken hebben. Ik word gepakt door veel metiers. Ik wil ruiken, vasthouden, geboeid worden. Mijn belevingswereld is die van kunst, design, muziek, mode, de zee, Zeeland. Altijd kiezen voor de hoogste kwaliteit en niet met de stroom meegaan. Een andere weg is er niet.’

Uit Eten, drinken, slapen (2010): ‘Sergio Herman is een wildebras, artiest, Einzelgänger, culinaire koorddanser, messenacrobaat, illusionist, voedselpoëet, alchemist, bevrijde inspirator, duivelskunstenaar, kookgod.’

Sergio:

Mijn Vader

De allerbelangrijkste persoon in mijn leven is mijn vader, van hem heb ik het meeste geleerd, alle smaken en alle sauzen heeft hij er bij mij ingestampt en het meest kritisch was hij op mij… ik weet nu waarom en ben hem daarvoor eeuwig dankbaar.
De rest heb ik zelf gedaan en uitgevonden maar wel met bloed, zweet en tranen… veel tranen
”.

Inspiratie

De inspiratie komt en gaat frustrerend ook weer weg… ook bij mij… maar als het dan weer terugkomt, is het meestal geniaal en op de weg naar een nieuwe creatie vind ik mijn moment van geluk en ben ik ontroerd door mezelf.

De mooiste ingevingen en de beste ideeën komen als ik me omring met krachtige en inspirerende mensen en op plaatsen die energie en power uitstralen”.

Trots

De 3 Michelinsterren besef ik vaak niet meer, ik heb ook helemaal geen tijd om er van te genieten en probeer hier nuchter mee om te gaan. Ik ben er wel heel trots op dat mensen speciaal het vliegtuig nemen om bij mij te komen eten… ik deed vroeger hetzelfde…het verschil is dat ze nu naar MIJ komen, gewoon naar de Beestenmarkt 2 in Sluis!